LIMONÁDÉ
Gyömbéres limonádé: lereszelek egy félujjnyi gyömbért sajtreszelőn, és egy-két órára beleteszem a limonádéba, aztán le kell szűrni, mert megkeseredik.
Bodzás limonádé: mikor dől a virágpor a bodzáról, beleteszek a limonádéba 6-7 virágtányért.
Néhány óra múlva már finom.
Zsályás limonádé: az eljárás olyan, mint a mentával.
Zöld citromfüves ital: egy marék citromfüvet összetörök kristálycukorral, vagy apróra vágom.
Ha van idő, lehet meleg vizet ráönteni, és lehűteni. Ha azonnal kell, mehet hideg vízzel, jéggel.
Citromlé meg cukor kell bele. Ez is zöld lesz, ha frissen isszuk, és különleges nyers íze van.
Az illata erősíti a citromét. ( Annyira nem aromás, mint a menta vagy a zsálya.)
Jó volt a tálalás kérem.Rendesen megkívántam egy pohárral.:)
VálaszTörlésSzívesen megkínálnálak.....de tudod a távolság. :)))
VálaszTörlésTudod mit, iszok az egészségedre egy pohárral a limonádéból. :)))
Szintúgy megszomjaztam!
VálaszTörlésRita, holnapra már a bodzás a hűtőben van.Szereted?
VálaszTörlésGyere.....várlak!!! :)))