Limonádé: 2l víz, 2 citrom leve, 2 púpozott evőkanál cukor /én inkább mézet használok/.
Frissen a legjobb, aznap még iható. Én szeretem, ha van benne citromkarika is, a héjának, a citromolajnak
különleges keserű íze van, de ki kell halászni egy idő után, mert túl keserű lesz.
Mentás limonádé: egy marék mentalevelet egy marék kristálycukorral kőmozsárba teszek, leülök egy alkalmas helyen, és szépen komótosan , alaposan szétdörzsölöm.
Kivételes élvezet. Fantasztikus illata van, nem kell sietni, meg kell adni a módját.
Teatojásba teszem, és belelógatom a limonádéba.
Zöld lesz (a limonádét utólag cukrozom, ami már a mentában van, beszámítom).
Forrás: A másik kert
Én ezt a receptet használom. :)))
Ezzel az édes csigával teregetés közben találkoztam. :)
Őt sem hagyhattam megörökítés nélkül.
Nagyon jó képek! Milyen fényképezőt használsz?
VálaszTörlésIrigylem a szabadban teregetett ruháid illatát...:)
VálaszTörlésHa van valami, ami nagyon-nagyon hiányzik a kertes házból, az ez az illat. Meg persze minden más...
Nagyon jó minőségű képeket készít a géped.Ezt ismételten meg kell állapítani.
VálaszTörlésKöszönöm a recepteket, felírtam magamnak! (szerinted citromfűvel is lehet ilyen limonádét készíteni?)
VálaszTörlésÓ, és a fotóid olyan szép zöldek, élethűek, hogy szívem szerint beleharapnék! (na nem a csiguszba :))
Zsófi, a gépem típusa: Nikon D90. Ez a masina igazán szuper, csak nekem kellene felnőni hozzá. Van még mit tanulnom. :)))
VálaszTörlésJulcsi, megértelek, hogy vágyakozol......de egyszer......majd meglátod. :)))
Kreatívhit köszönöm......és azt is, hogy Rád mindig lehet számítani. :)))
Rita, de jó, hogy Téged érdekel a limonádés téma!
Ma folytatom, ha nem bánod. :)))
Szép hétvégét Mindannyiótoknak!
Mosollyal:Ilda